lørdag 22. august 2009

Kneipp - vann og brød


Sebastian Kneipp har gitt navn til Kneippbrødet, som vi alle kjenner. Men brødet var bare en liten del av denne tyske prestens filosofi for et sunnere og bedre liv. Først og fremst prediket han behandling med vann i alle varianter, og vi bader nå i Kneipps badesalt og bruker Kneipps fuktighetskrem, men resten av vannkuren har vi ikke begynt med ennå. Her er noen elementer av kuren (fra Sunnhetsklinikken.no):
  1. Å gå barbeint mest mulig, både inne og ute i skog og mark. (især for barna helt fra de kan gå)
  2. Å gå barbeint i vått gress eller på på våte steiner fra 15-30min. Uten å tørke føttene tar man påtørrre strømper og sko og går hurtig til føttene kjennes varme og tørre.
  3. Å gå barbeint i nysnø. Må være i bevegelse hele tiden.
  4. Å trø i kaldt vann. På strand eller i badekar, først vann opp til anklene og så til leggen og videreopp til kneetnår man blir sterkere, gå som en stork og løft føttene vekselvis høyt opp mot kneet.Man begynner med 1/2-1 minutt og øker til 5-6. Svake begynner med temperert vann (18-19grader), og tar kaldere etter hvert. Jo kaldere, jo bedre. Virker gunstig på sirkulasjonen i hele kroppen, især nyrer og urinveier, åndedrettet , hodepine og fører gasser ut av magen.
  5. Holde enkelte kroppsdeler i kaldt vann, kun 1 minutt.
  6. Kald dusj, kroppsdel for kroppsde, foreks. knedusj.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar